MENU

0
    Vyprázdnit

    Magazín

    Radiožurnál Sport digitální DAB+ rozhlasová stanice
    03.05.2021
    Elektronika a satelity
    Jak naladit stanici Radiožurnál Sport?

    Od 21.května 2021 vysílá nová digitální rozhlasová stanice Radiožurnál Sport!
    Víte jak a kde tuto rozhlasovou stanici naladíte? Jaký radiopřijímač budete potřebovat? Podrobné informace najdete v našem článku.

    Jak naladit Radiožurnál Sport

     

    Jak naladit stanici Radiožurnál Sport?

    Skvělá zpráva pro všechny skalní fanoušky sportu! Od pátku 21.května 2021 můžete v českém éteru naladit novou digitální rozhlasovou stanici Radiožurnál Sport!  Datum není náhodný, jelikož v tento den začíná hokejové mistrovství světa 2021 v Lotyšsku.

     

    Jaký program stanice nabídne?

    Hlavní náplní stanice budou přímé sportovní přenosy, vstupy ze stadionů, magazíny o profesionálním i amatérském sportu, rozhovory, reportáže, zpravodajské relace a hudbu. Posluchači se také mohou těšit na návrat legendárních pořadů S mikrofonem za hokejem a S mikrofonem za fotbalem, které nedílně patřily k vysílání Českého a Československého rozhlasu. Přinese také exkluzivní přenosy z velkých sportovních akcí včetně mistrovství světa a olympiády. Radiožurnál Sport nabídne proudové vysílání na sportovní témata z domova i zahraničí. Magazíny zaberou asi 30% programu.


    Kde je možné Radiožurnál Sport naladit?

    Stanici naladíte v digitálním rozhlasovém DAB+ vysílání a také přes internetové rádio. Program bude dostupný pro 95% populace v multiplexu ČRo DAB+, pro ostatní zájemce pak v internetovém vysílání. V multiplexu ČRo DAB+ bude mít vyhrazený datový tok 48 kbps s kódováním HE-AAC, ve verzi 2, k dispozici bude pochopitelně na kanálu 12C (Čechy) i 12D (Morava).

     

    DAB+ digitální rádiopřijímače

    Jaký radiopřijímač je pro příjem Radiožurnálu Sport zapotřebí?

    Nejjednodušší cestou pro příjem stanice je pomocí rádia s digitálním DAB+ tunerem. Doporučujeme zvolit osvědčenou německou značku TechniSat. Další cestou je příjem pomocí internetového rádia. Úplně nejlepší je volba rádia s kombinací DAB+ tuneru a internetového rádia, případně FM tuneru. Zde můžeme doporučit multifunkční rádio od holandského výrobce NEDIS. V nabídce máme třeba i bohatě vybavený mikrosystém od Technisatu.

     

    Bude možné poslouchat Radiožurnál Sport v autě?

    Ano, bude to možné, pokud je Váš automobil vybavený autorádiem s digitálním DAB+ tunerem. Všechny vozy, které jsou vyrobeny od ledna 2019, mají DAB+ tuner již zabudovaný. A co dělat, pokud jste majitelem staršího vozu? Je možné si jednoduše zakoupit speciální DAB+ adaptér pro příjem digitálního rozhlasového vysílání.

    DAB+ rádio do auta

     

    V jakém čase bude Radiožurnál Sport vysílat?

    Radiožurnál Sport bude vysílat denně od 6:00 do 24:00, ve zbylých hodinách bude přebírat program Radiožurnálu.


    Tváře a moderátoři stanice

    Každý všední den si na nové stanici budete moct poslechnout rozhovory osobností s jejich hosty. V roli moderátorů se představí v pondělí olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, v úterý stříbrná medailistka ve čtyřhře z LOH 2012 v Londýně Andrea Sestini Hlaváčková. Středy budou patřit hercům a sportovním fanouškům Davidu Novotnému, Ladislavu Hamplovi a Pavlu Nečasovi, kteří se v talkshow Na place budou starat především o rozhovory z fotbalového prostředí. Každý čtvrtek své hosty bude zpovídat dvojnásobný mistr světa Vavřinec Hradilek a v pátek šestinásobná olympijská medailistka Kateřina Neumannová.


    To nejlepší ze sportu

    „Máme před sebou období mimořádně bohaté na sportovní události. Během 12 měsíců budeme vysílat z letních i zimních olympijských her, mistrovství světa v hokeji, mistrovství Evropy ve fotbale a mnoha dalších sportovních akcí, na které má Český rozhlas vysílací práva,” uvedl šéfredaktor Radiožurnálu Ondřej Suchan.

     

    Více o digitálních a internetových rádiích se dočtete i v našem dalším článku o DAB+ rádia už nejsou hudbou budoucnosti