Prodejna ZLÍN - 18.-19.4. ZAVŘENO

Prodejna AtosElektro ZLÍN

má ve dnech 18.-19.4. ZAVŘENO

Děkujeme za pochopení

 

MENU

0
    Vyprázdnit

    Magazín

    Johansson programovatelný anténní zesilovač
    27.06.2022
    DVB-T2 příjem, antény
    Inteligentní anténní zesilovače Johansson

    Programovatelný anténní zesilovač Johansson s inteligentními filtry. Moderní řešení zesílení a rozvodu DVB-T2 signálu z TV antén.


    Johansson logo

    Johansson – inteligentní zesilovače

    Johansson - značka, která změnila trh s telekomunikačními, multimediálními a IoT řešeními. Nyní přichází s další patentovanou technologií a dobývá trh.

     

    Proč je dnes společnost Johansson lídrem na trhu zesilovačů?

     

    Všechny výrobky značky Johansson vyvíjí, vyrábí a distribuuje společnost UnitronGroup. Společnost vznikla před více než 60 lety a již více než deset let je známým a uznávaným výrobcem, který je spojován především se spolehlivostí a moderností. Zákazníci, kteří hledají spolehlivý moderní výrobek, zjistili, že Johansson je tou nejlepší volbou.
    Na dlouholetém úspěchu pracuje tým specializovaných odborníků, který si každý den klade otázku, jak může své výrobky ještě vylepšit nebo zákazníkům usnadnit jejich používání. Z této vášně a profesionality se zrodila další novinka, která si již získala srdce mnoha zákazníků. Nejprve však několik slov na vysvětlenou...

     

    Co je to zesilovač televizní antény?

     

    Abychom mohli v našem domě sledovat televizi, je nutné k ní přivést televizní signál. Zdrojem může být satelitní nebo pozemní DVB-T2 vysílání, případně kabelová televize nebo IPTV. Dnes se podíváme blíž na nejdostupnější signál z pozemního (terestrického) DVB-T2 vysílání.

    Cesta DVB-T2 signálu je někdy příliš dlouhá a složitá, a tak může být přijímaný signál slabý nebo zkreslený. Výsledkem je rozpadající se obraz nebo jeho časté výpadky. V tomto případě nám pomůže anténní zesilovač.

     

    Johansson smart amp KIT zesilovač

    Jaký je nejlepší anténní zesilovač?


    Správně zvolený a nastavený anténní zesilovač vám zajistí stabilní příjem a umožní rozbočení a distribuci TV signálu na několik míst ve vašem domě. Použitím nevhodného zesilovače však můžete signál naopak ještě více zhoršit. Často se tak neobejdete bez odborníka s patřičnou měřící technikou a znalostmi v oboru.
     

    Inteligentní televizní zesilovač


    Správná volba zesilovače a sloučení několika antén tak, aby byl na všech místech v domě stabilní signál, zabere i profesionálovi nemálo času. Navíc musí často použít několik drahých komponent jako jsou odlaďovače, Lte filtry a slučovače signálů. 
    Johansson přišel s inovativním řešením v podobě integrovaných programovatelných filtračních zesilovačů pod označením Profiler. Populární se staly především modely Profiler Revolution 6700, 6711 , kterých byly namontovány stovky kusů od menších staveb až po STA systémy v bytových domech.
    Díky programovatelnému zesilovači Profiler je možné signály z více antén kombinovat, filtrovat, zesilovat a převádět na jiný kmitočet. Tím je zajištěna nejlepší kvalita a úroveň signálu pro distribuci v celé budově. Zesilovače jsou velmi flexibilní a lze je individuálně konfigurovat podle vašich potřeb. Velkou oblibu si získaly i pro svou vysokou spolehlivost.

     

    Inteligentní anténní zesilovač se samočinným programováním

     

    Johansson však zašel ještě dál a patentoval si nové revoluční řešení - inteligentní anténní zesilovač se samočinným programováním. Na trhu je najdete pod označením Johansson KIT 7473 L2 a 7474 L2!
    Stávající technologie zesilovače byla rozšířena o nové funkce Auto Scan a Smart Amp. Díky tomuto novému řešení stačí připojit signál z TV antén k zesilovači a ten udělá veškerou práci za vás! Ve většině případů se tak vyhnete návštěvě odborníka nebo mnoha hodin čtení návodů a nastavování zesilovače svépomocí. Tyto zesilovače jsou určeny pro každého, nemusíte být kvalifikovaný technik, abyste zvládli instalaci.

     

    Programování a nastavení zesilovače Johansson

     

    Funkce automatického vyhledávání kanálů při instalaci


    Automatický zesilovač Johansson KIT se vyznačuje tím, že po připojení k anténní instalaci velmi snadno a rychle skenuje signál z televizních antén. Vyhledávání signálu probíhá automaticky a trvá jen několik sekund. Po naskenování signálu nás zesilovač informuje o dostupném počtu nalezených kanálů/MUX. Poté automaticky zesílí signál a udržuje konstantní úroveň zesílení tak, aby splňovala požadavky instalace, čímž zaručuje nejoptimálnější úroveň signálu pro správný příjem signálu.

     

    Jaké jsou výhody inteligentních anténních zesilovačů:


    • Univerzální vstupy signálu, skenuje všechny kanály ve frekvenčním rozsahu: 174-862 MHz
    • Zesiluje slabé signály při zachování silných kanálů
    • Všechny výstupní kanály mají stejný a stabilní výstupní výkon
    • Kanály se stejnou frekvencí lze zesílit a přesunout do pásma LTE (přepnout)
    • Plně automatické skenování kanálů a funkce zpracování po spuštění
    • Plně automatické rozpoznání použitého národního plánu kanálů
    • SAW filtry pro ochranu LTE (5G) na všech vstupech
    • Pouzdro stožáru odolné proti povětrnostním vlivům
    • Napájení stejnosměrným proudem přes koaxiální kabel
    • Všechny porty chráněné proti ESD

     

     

    Zesilovač Johansson 6714

     

    Johansson 6714 Profino Revolution Lite programovatelný zesilovač


    Poslední nejmodernější přírůstek do rodiny Johansson je tento programovatelný 5G zesilovač a převodník pozemních signálů s funkcí automatického skenování. Instalace zařízení Johansson 6714  Profino Revolution Lite je tak opravdu snadná. 
    Tento zesilovač má 3 vstupy VHF/UHF a dokáže zpracovat a převést více než 50 kanálů (skládá se z 32 filtrů, každý až 6 MUXů). Více o jeho pokročilých funkcích se dočtete zde…
     

    Použití programovatelného anténního zesilovače

     

    Inteligentní anténní zesilovač - hlavní stanice, najde využití jak v rodinném domku, tak ve větším STA anténním rozvodu v bytovém domě, hotelu nebo penzionu. Ideálně se hodí jako náhrada zastaralých kanálových vložek společných TV antén. Díky svému kompaktnímu modernímu řešení vám ročně ušetří stovky korun na elektrické energii.