MENU

0
    Vyprázdnit

    Magazín

    LED pásek za SMART TV s dálkovým ovládáním
    10.02.2022
    Elektronika a satelity
    Jak podsvítit TV? Zkuste LED pásky

    Poradíme vám s podsvícením SMART TV nebo PC monitoru. Jaké jsou typy LED pásků a jakou barvu a teplotu světla zvolit se dočtete v našem článku. Rovněž se dozvíte, jak funguje SMART LED pásek.


    Jak podsvítit TV? Zkuste LED pásky

    Trávíte dlouhé večery hraním nebo prací na PC a často pociťujete únavu?
    Chcete sledovat své oblíbené pořady na SMART TV potmě, jako v kině, ale po nějaké době vás bolí oči? Ulevte svým očním svalům a podsviťte monitor nebo televizi LED páskou, která nijak nenaruší obraz a oprostí vaše oči od neustálého zkoumání rozdílů v osvětlení.
     

    LED pásek za televizor

    LED osvětlení také elegantně doplní interiér. Vyberete si třeba z teplejších odstínů nebo barevných RGB pásků, které promění váš obývák ve stylové minikino. Mnohé z nich nabízí možnost současného zapnutí a vypnutí spolu s TV, díky stand-by režimu.
    Pásky určené k podsvícení TV mají označení bez krytí IP20, ale pořád si zachovávají odolnost vůči prachu. K TV je upevníte pomocí lepidla nebo silikonu, díky němuž dosáhnete ještě lepší přilnavosti.
     

    Jaké parametry řešit


    Při výběru LED pásku se zaměřte na jeho napájení, odstíny barev, napětí a další. Porovnejte pak jednotlivé produkty a vyberte si ten, který splní vaše očekávání.
     

    LED pásek na baterie, nebo do zásuvky


    LED pásek na baterie nebo adaptér patří k jednodušším řešením, kdy u televize nedosáhnete na zástrčku. Navíc jej můžete využít také v autě, kde se nemusíte zabývat napájecím zdrojem.

    LED pásky s USB stejně dobře splní svůj účel a pohodlně je zapojíte přímo do televize, která má tento výstup. Úsporné řešení nabízí i LED pásek s trafem, u něhož regulujete vstupní napětí a LED žárovky se tak nepoškodí.

     

    Gaming LED pásek na monitor

    Barvy a odstíny LED pásků

    Navoďte tu správnou atmosféru a pro nasvícení TV nebo monitoru počítače zvolte barevné LED pásky RGB, nebo sáhněte po bílé klasice.
    U bílého světla najdete označení barevné teploty, která se udává v jednotkách kelvin (K). U některých můžete dokonce regulovat stmívatelnost a přizpůsobovat si osvětlení náladě. Zorientujte se v barevné teplotě světla díky následujícímu seznamu:

    2700–3000 K je vhodná barevná teplota pro odpočinková místa (třeba i ložnice, dětsý pokoj), vyzařuje teplé světlo a ladí spektrum barev do zlatova.
    • 4000–4500 K připomíná denní světlo a tvoří bílé spektrum barev.
    • 6000–6500 K mají studená bílá světla s chladnými tóny, které vychází z modré barvy a hodí se do míst, kde se potřebujete soustředit, protože stimulují vaši pozornost.

     

    RGB LED pásek k TV

     

    U RGB pásků se intenzita světla odráží od samotného výkonu, který ovlivňuje celý dojem.

    • 4,8 W/m má nejnižší svítivost.
    • 7,2 W/m a 9,6 W/m poskytuje střední intenzitu světla.
    • 12 W/m a 20W/m nabízí vysokou svítivost, ale nelze již použít bez hliníkového profilu, který je vhodný spíše k podsvícení kuchyně.

    Smart LED pásky

    Posuňte svou SMART domácnost na vyšší úroveň a ovládejte LED pásky pomocí aplikace v mobilním telefonu. Měňte si sytost barvy, rozsvěcujte jednotlivé diody dle libosti z pohodlí svého gauče. LED pásky podporují Wi-fi připojení, Android i iOS a lze je ovládat i dálkovým ovladačem, který je zpravidla součástí balení. Nejnovější modely SMART LED pásků lze ovládat bezdrátově i přes Bluetooth.

     

    SMART RGB Led pásek

    LED pásek a napětí

    Pokud lze u LED pásku ovládat stmívatelnost, napětí a intenzitu světla si upravíte dle potřeby.

    • LED pásek 230V zapojíte do sítě. Počítejte s velmi intenzivním světlem, ale i větší spotřebou energie.
    • LED pásek 24V patří mezi o něco méně intenzivní varianty osvětlení a je vhodný pro trasy delší než 5m
    • LED pásek 12V je nejběžnější, využívá se zejména pro dekoraci, protože svítí střídmě a příliš energie nespotřebuje.
    LED pásek 5V lze často napájet z USB portu a je tak vhodný zejména jako ambientní osvětlení za televizor

    Nezapomeňte si dobře změřit plochu, na kterou zamýšlíte LED pásek nalepit. Pokud ale zjistíte, že jste vybrali příliš dlouhý pásek, není problém jej dle potřeby zkrátit.

    Pokud si nebudete s čímkoliv dalším vědět rady, kontaktujte nás, nebo nás navštivte v naší prodejně v Ostravě nebo ve Zlíně, rádi vám pomůžeme.