Pobočka ZLÍN - 25. - 26.4. ZAVŘENO

Pobočka AtosElektro ZLÍN

má ve dnech 25. - 26.4. ZAVŘENO

Děkujeme za pochopení

 

MENU

0
    Vyprázdnit

    Magazín

    Digitální DAB- a internetová rádia
    01.02.2021
    Elektronika a satelity
    DAB+ rádia už nejsou hudbou budoucnosti

    Vychutnejte si dokonale čistý zvuk digitálních DAB+ rádií. Automaticky vyhledají české rozhlasové stanice a díky integrované Wi-Fi i tisíce světových stanic.


    DAB+ rádia už nejsou hudbou budoucnosti

    Nebaví vás při poslechu rozhlasu stále točit knoflíkem, abyste dosáhli alespoň přiměřeně čistého přenosu? Přejděte na stále populárnější digitální vysílání DAB+, které vám přinese takovou kvalitu zvuku rozhlasové hudby a mluveného slova, na jakou jste zvyklí při poslechu CD.

    DAB+ digitální stolní rádio

    Celoplošné pokrytí

    S DAB+ rádiem se vám u stanic s celoplošným pokrytím nestane, že svou oblíbenou stanici nebudete moci najít, nebo že se při jejím poslechu začne vytrácet signál. Vyhledávání digitálních stanic je totiž u DAB+ rádií automatické, rychlé a přesné.

    Kamkoliv tak rádio DAB+ přesunete, nepřijdete o naladěné stanice. Tu stanici, kterou chcete poslouchat, jednoduše vyberete z automaticky vyhledaného seznamu.

    Mapu pokrytí a další informace o digitálním vysílání DAB+ najdete na stránkách dobadabova.cz.

    Mapa pokrytí DAB+ rádia

    Nerušený poslech

    Když poprvé zapnete DAB+ rádio, nebudete věřit svým uším – pryč je šum, neostrý zvuk a kolísavá hlasitost, které znáte z klasických analogových rádií.
     
    Je už potom jenom na vás, zda nastavíte vysokou hlasitost, která otřese domem, nebo zvolíte poslech ve sluchátkách.

    Internetové rádio NEDIS

    Univerzální použití a výbava DAB+ rádia

    Pořízení moderního rádia vůbec nemusí znamenat konec poslechu nedigitalizovaných stanic. DAB+ rádia jsou totiž vybavena tunerem FM, a tak můžete jednoduše přepínat mezi digitálním a analogovým příjmem.

    Máte oblíbenou hudbu na flash disku? Na takovou variantu jsou DAB+ rádia připravena USB portem. Posloucháte hudbu na Spotify? Nejen vybrané modely značky Ferguson mají certifikaci Spotify Connect, díky které se ke streamovací službě připojíte raz dva.

    Díky funkci Bluetooth je přenos zvuku například z mobilních telefonů nebo tabletů úplná hračka.

    Některé modely umožňují přehrávání CD, jsou vybaveny inteligentním budíkem, časovačem vypnutí a můžete je ovládat mobilním telefonem.

    DAB+ internetové rádio s USB


    DAB+ přijímače a internetová rádia

    Díky integrované Wi-Fi budete si budete moci vybrat z několika tisíc internetových rádií a poslouchat tak třeba hudbu z Argentiny či vysílání z Tobaga.

    Dokonce i některá česká rádia se už zcela přesunula do digitálního světa.

       
     

    Stanice v digitálním vysílání DAB+


    Rádio s obrazovými informacemi

    DAB+ rádia ale nemusíte jenom poslouchat. Můžete se na ně i dívat. Rádia DAB+ s podporou funkce SLS totiž mají i displej, na kterém se zobrazuje
    nejen název poslouchané stanice, ale třeba i název rozhlasového pořadu, jméno moderátora a doplňkové informace ke zpravodajství.

    Představte si, že například posloucháte zprávy o dopravní uzavírce a na displeji rádia okamžitě uvidíte mapu s označeným místem omezení.

    Přenosné DAB+ rádio Technisat RDR na baterie


    DAB+ rádio doma i jako společník na cestách

    Podle toho, jak a kde si budete poslech rádia vychutnávat, si vyberte mezi stolními a kompaktními modely DAB+ rádií.

    Stolní DAB+ rádia

    Stolní DAB+ rádia vynikají promyšleným designem, kterým se navracejí ke klasickým rozhlasovým přijímačům. V nabídce ale najdete také kousky moderního minimalistického designu, které se hodí do každého interiéru.


     
    Přenosná DAB+ rádia

    Řešením pro ty, kteří plánují rádio přenášet z místnosti do místnosti nebo s ním i cestovat, jsou přenosná DAB+ rádia na baterie.

    Ani u nich rozhodně neplatí „hodně peněz za málo muziky“, právě naopak. Například s oblíbeným modelem DAB+ rádia Technisat RDR máte za pár stovek kvalitní přijímač na doma i na cesty.
     

    Pokud sháníte přenosné DAB+ rádio, které se funkcemi blíží stolním modelům, svého favorita určitě najdete u značky Nedis.

    DAB+ digitální rádio do auta na 12V Bluetooth

    DAB+ rádio do auta

    Máte pouze FM autorádio a přesto chcete poslouchat kvalitní hudbu z DAB+ vysílání? Máme pro vás řešení v podobě DAB+ adaptéru do auta. Snadno ho zapojíte do zásuvky 12V a spárujete s vašim autorádiem. Pokud chcete při výběru vsadit na kvalitu, tak zvolte model DigitRadio CAR 2 od výrobce TechniSat.


    Potřebujete se ještě na něco zeptat? Napište nám na shop@atoselektro.cz, rádi vám s výběrem pomůžeme.