Pobočka ZLÍN - 25. - 26.4. ZAVŘENO

Pobočka AtosElektro ZLÍN

má ve dnech 25. - 26.4. ZAVŘENO

Děkujeme za pochopení

 

MENU

0
    Vyprázdnit

    Magazín

    Instalace VOYO, Netflix, YouTube na starší televizi.
    04.01.2022
    Elektronika a satelity
    Na čem sledovat VOYO aneb vybíráme Android TV box

    Jak dát starší televizi nový život? Poradíme vám jak nainstalovat aplikace VOYO, Netflix, Youtube a další na jakékoliv televizi. S Android TV to bude hračka!


    Dobře hrajícímu televizoru, který však není vybaven nejnovějšími aplikacemi, můžete dát nový život zakoupením tzv. smart boxu se systémem ANDROID TV. Ten lze snadno připojit ke každé televizi s HDMI vstupem. Rázem tak získáte přístup k nejnovějším aplikacím a službám pro sledování online TV vysílání, hudby nebo hraní her.
    Díky výkonnému hardwaru bude box na každém televizoru velmi rychlý a dokonce se dokáže přizpůsobit i pomalejšímu internetovému připojení.

    Android TV box ke staršímu televizoru

    Co všechno umí ANDROID TV smart box?
     

    Jedná se vlastně o komplexní multimediální centrum s operačním systémem Android TV. Ten je proti běžnému Androidu přizpůsoben pro televizní rozhraní a aplikace tak můžete snadno ovládat dálkovým ovladačem. Hlasové zadávání přes bluetooth dálkový ovladač je už samozřejmostí. Můžete přehrávat filmy, hudbu a fotky z vašeho smartphonu pomocí technologie Chromecast, hrát oblíbené hry pomocí bezdrátového herního ovladače a mnoho dalšího.

    VOYO aplikace na Android TV

    Jak sledovat VOYO na starší televizi?


    Díky Android TV boxu můžete sledovat VOYO a další TV služby i na starších televizorech. Stačí si nainstalovat do boxu příslušnou aplikaci, zadat vaše platné přihlašovací údaje a můžete sledovat své oblíbené pořady. Pro pohodlné ovládání aplikace dálkovým ovladačem je zapotřebí vybírat Android TV box certifikovaný Googlem. Pro fungování boxu je nezbytné internetové připojení. Android TV boxy však mají integrovanou Wi-Fi kartu, není tak potřeba připojení přes LAN kabel. 

     

    Umí Android TV box přijímat i DVB-T2 vysílání?


    Většina boxů je určena pouze pro příjem televize přes internet. Nejžádanější služby jsou YouTube, Netflix, HBO GO, O2 TV, Skylink Live TV, LepšíTV, Spotify a další. Existují však i boxy v kombinaci s DVB-T2 příjmem, například MASCOM MC A101T/C Android TV.

    Mascom MC101


    Jaký Android TV box vybrat?


    Z nejprodávanějších a osvědčených značek můžeme jmenovat například výrobce Homatics se svými modely Homatics Box Q a Homatics Dongle Q.
    Jaký je rozdíl mezi levným Android boxem a certifikovaným Android TV boxem popisujeme podrobněji v tomto článku v našem internetovém magazínu.

    Homatics Dongle Q Android TV


    Zapojení do chytré domácnosti


    Díky službě Google Assistant může zadávat hlasové povely a ovládat tak další smart zařízení ve vaší chytré domácnosti jako např. světlo, topení, žaluzie atd.